Over mij

natuurlijk bekappen Sano Pedes Hoefverzorging

Welkom op mijn site: Sano Pedes! Ik ben Esther Bosch en ik woon in Abbenbroek. Op de foto zie je mijn paard Roy, geboren in 1991. Mijn eerste eigen paard Pieter, is helaas komen te overlijden (geboren in 1993 † 2016), ik mis hem ontzettend.

Pieter had ik gekregen als veulen. In zijn leven is hij lange tijd beslagen geweest. Hij ging uiteindelijk met pensioen vanwege artrose en grote problemen met zijn hoeven. Door deze problemen is mijn interesse in hoeven gewekt en ben ik mij gaan verdiepen in natuurlijk bekappen. Ook maakte ik kennis met hoefschoenen in plaats van ijzers. Voor Pieter gebruikte ik tijdens zijn pensioen voor een wandeling hoefschoenen van het merk Equine Fusion. Dit beviel ontzettend goed.
Roy heb ik er later bij gekocht op 23-jarige leeftijd. Hij werd mijn nieuwe recreatiepaard en is inmiddels ook met pensioen. Roy heeft onbeslagen hoeven, heeft geen hoefschoenen nodig voor de afstanden en ondergronden waar ik op reed en waarop ik nu met hem wandel. Roy bekap ik zelf en ik volg de nodige cursussen en workshops:

  • Cursus ‘ Natuurlijk bekappen’ van Paard Natuurlijk (november 2013).
  • Workshop ‘Inzicht in hoeven’ van Heleen Davies (augustus 2014).
  • 7-daagse Clinic ‘Whole Horse Session’ aan de Oregon School of Natural Hoofcare in Jacksonville OR, Amerika (april 2015).
  • Workshop ‘Onderhoudstrimmen’ van Heleen Davies (maart 2016).
  • 3-daagse Clinic van de Oregon School of Natural Hoofcare in Yucca Valley CA, Amerika (februari 2018).
  • Clinic ‘Hoeftrimmen’ van David Landreville (juni 2018).
  • Clinic ‘Holistic Horsecare’ van Tomas Teskey (september 2019).
  • Online cursus ‘Hoofnerd Fundamentals’ via Hoofnerd Academy (april 2021).

Tijdens de 7-daagse clinic in Amerika kreeg ik de tip om het middel Sanogene ® te gebruiken ter bestrijding van witte lijn ziekte en rotstraal. Met het gebruik ervan boekte ik grote vooruitgang! Er bleek ook interesse bij andere paardeneigenaren in Nederland en nu importeer ik dit product. U kunt bestellen via de email of direct bij de webshop van turbohoof-solutions.nl